webhotelier | primalres: Δημιουργεί το roompay, το πιο σύγχρονο σύστημα διαχείρισης συναλλαγών και πληρωμών σε συνεργασία με τη Viva.com

Το roompay powered by viva.com είναι το πλέον ολοκληρωμένο αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης συναλλαγών και πληρωμών για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Φιλοξενίας.

webhotelier | primalres x viva.com | roompay

Ο όμιλος webhotelier | primalres, ηγέτης στη διάθεση προηγμένων τεχνολογιών στο χώρο του Τουρισμού, συμβάλλοντας διαρκώς εδώ και 15 χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων του κλάδου της Φιλοξενίας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη διάθεσης του roompay. Αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας με τη Viva.com, ηγετική Ευρωπαϊκή technology bank και πρωτοπόρο στην ανάπτυξη τεχνολογιών πληρωμών, το roompay είναι μία καινοτομική omnichannel πλατφόρμα διαχείρισης συναλλαγών, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Ευρωπαϊκού κλάδου Φιλοξενίας. Ανάμεσα στα πολλαπλά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται η ταχύτητα, η αξιοπιστία, η εξοικονόμηση πόρων, ο ορθολογισμός λειτουργίας, αλλά και η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη.

Το roompay, σε συνεργασία με τη Viva.com, παρέχει τη δυνατότητα στα καταλύματα όλων των ειδών να αποδέχονται 38+ μεθόδους πληρωμής και να διαχειρίζονται συναλλαγές πριν την άφιξη, κατά την παραμονή, αλλά και μετά την αναχώρηση του πελάτη. Οι επιχειρήσεις μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια μέσα από το περιβάλλον της μηχανής κρατήσεων webhotelier, αλλά και μέσα από το περιβάλλον δημοφιλών προγραμμάτων διαχείρισης καταλυμάτων (Property Management Systems) να πραγματοποιούν μεγάλο εύρος εργασιών, όπως χρεώσεις καρτών τόσο από απευθείας κρατήσεις όσο και από κρατήσεις Online Travel Agents, να δημιουργούν payment links, να προεγκρίνουν ποσά, αλλά και να κατευθύνουν εντολές πληρωμών σε οποιοδήποτε Point of Sales Terminal (Τερματικό Σημείου Πώλησης) εντός της επιχείρησης. Στο πλαίσιο των συνεργιών με τα δημοφιλή Property Management Systems, εντάσσεται και η στρατηγική συνεργασία της webhotelier | primalres με την Eurotel η οποία θα συμμετάσχει με μειοψηφική συμμετοχή στη θυγατρική εταιρεία που διαχειρίζεται το roompay. Η Eurotel είναι επίσημη αντιπρόσωπος της Oracle Hospitality (πρώην Micros – Fidelio) κορυφαία στον κόσμο εταιρεία εξοπλισμού και λύσεων για τον κλάδο των ξενοδοχείων και της εστίασης.

Το roompay αξιοποιεί όλα τα κανάλια πληρωμών, συνθέτοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία απρόσκοπτων online και in-person συναλλαγών. Στο online περιβάλλον, το roompay έχει «εξοπλιστεί» με την προηγμένη πύλη πληρωμών viva.com | Smart Checkout, δίνοντας, σε συνεργασία με τη Viva.com, τη δυνατότητα αποδοχής πληρωμών για κρατήσεις μέσω της μηχανής κρατήσεων webhotelier. Προσφέροντας 38+ μεθόδους πληρωμής - μεταξύ των οποίων όλα τα διεθνή και τα τοπικά σχήματα πληρωμών, ψηφιακά πορτοφόλια όπως Google Pay και Apple Pay, εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής (ΑΡΜ) και Buy Now Pay Later - η self-updated πύλη πληρωμών της Viva.com μπορεί να αυξήσει το conversion rate (ποσοστό μετατροπής) έως και 21%. Παράλληλα, υποστηρίζει 17 γλώσσες και 9 νομίσματα, ενώ προσαρμόζεται στις ήδη αποθηκευμένες μεθόδους πληρωμής του πελάτη για άμεση ολοκλήρωση της συναλλαγής. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η δυνατότητα που έχουν πλέον τα καταλύματα να ολοκληρώνουν τη διαδικασία της κράτησης, διεκπεραιώνοντας με ασφάλεια τη χρέωση της κάρτας σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ταυτόχρονα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Tap on Any Device της Viva.com, που υποστηρίζει 985+ τύπους συσκευών, οι in-person συναλλαγές - κατά την άφιξη και παραμονή του πελάτη - μπορούν να εξυπηρετηθούν από οποιαδήποτε smart συσκευή χρησιμοποιεί το εκάστοτε κατάλυμα. Ενεργοποιώντας απλά το viva.com | Terminal app, που μετατρέπει κάθε smart συσκευή σε τερματικό πληρωμών, οι ξενοδόχοι αποκτούν απεριόριστο αριθμό τερματικών POS, χωρίς κόστος και χωρίς την ανάγκη αγοράς επιπλέον εξοπλισμού. Παράλληλα, μπορούν να αποδεχτούν πληρωμές σε οποιοδήποτε σημείο του καταλύματος – από την πισίνα και το μπαρ έως το δωμάτιο.

Η marketplace πλατφόρμα της Viva.com στην οποία έχει βασιστεί το roompay, διευκολύνει την ένταξη των επιχειρήσεων σε αυτό το νέο οικοσύστημα για να αξιοποιήσουν συνδυαστικά όλα τα οφέλη των υπηρεσιών της webhotelier | primalres και των τεχνολογιών πληρωμών της Viva.com. Με αυτό τον τρόπο, έχουν στη διάθεσή τους μία ολοκληρωμένη λύση, αποφεύγοντας τον ταυτόχρονο χειρισμό πολλαπλών σύνθετων software και παρόχων πληρωμών.

Ο κ. Τάσσος Κιναλής, Chief Business Development Officer του ομίλου webhotelier | primalres, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Viva.com. Δημιουργήσαμε από κοινού ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο προϊόν που καλύπτει πλήρως της ιδιαίτερες ανάγκες του κλάδου της Φιλοξενίας συμβάλλοντας όχι μόνο στην εύρυθμη καθημερινή λειτουργία τους αλλά κυρίως και στην διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού τους».

Ο κ. Ανδρέας Νεοκλέους, Strategic Partners Services Director της Viva.com, ανέφερε για τη στρατηγική συνεργασία: «Στη Viva.com, πάντα αναζητούμε συνεργάτες που εστιάζουν στην καινοτομία και στην τεχνολογία, προσανατολισμένοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως η webhotelier | primalres. Μέσα από τη σύμπραξή μας, το roompay αποκτά Ευρωπαϊκή διάσταση, προσφέροντας σε όλες τις επιχειρήσεις το πλεονέκτημα της απρόσκοπτης διαχείρισης των πληρωμών σε κάθε σημείο, όπου βρίσκονται οι πελάτες τους».

Λίγα λόγια για τη Viva.com

Η Viva.com είναι κορυφαία Ευρωπαϊκή cloud-based technology bank, που διαμορφώνει το μέλλον των πληρωμών σε κάθε μία από τις 24 χώρες παρουσίας της. Στο επίκεντρο βρίσκεται η πρωτοποριακή tap-on-any-device τεχνολογία, που επιτρέπει την αποδοχή πληρωμών σε κάθε συσκευή, υποστηρίζοντας 985+ τύπους συσκευών.

Διαθέτοντας τραπεζική άδεια εγκεκριμένη από την ΕΚΤ, και φυσική παρουσία σε 24 Ευρωπαϊκές αγορές, η Viva.com υπερέχει με μία omnichannel πλατφόρμα πληρωμών – Tap on Any Device (in-store πληρωμές), smart checkout (online πληρωμές) και λύση marketplace - που βοηθά τις επιχειρήσεις να δέχονται και να διαχειρίζονται τις πληρωμές όπως επιθυμούν. Επιτρέπει την απρόσκοπτη διαχείριση συναλλαγών σε 17 γλώσσες και 9 νομίσματα, προσφέροντας 38+ μεθόδους πληρωμής. Η cloud-based τεχνολογία της Viva.com αναπτύσσεται in-house, προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε τύπου και μεγέθους επιχείρησης, και υποστηρίζει κάθε payment checkout journey.

Η συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών της Viva.com περιλαμβάνει: Real-Time Settlement 365 ημέρες το χρόνο, την Υπηρεσία Offline Payments για ολοκλήρωση πώλησης ακόμα και άνευ δικτύου, την εταιρική χρεωστική κάρτα με δυνατότητα μείωσης της προμήθειας έως και 0%, και Advance Financing για τους εμπόρους. Για περισσότερες πληροφορίες: viva.com

Λίγα λόγια τον όμιλο webhotelier | primalres

Με πάνω από 15 χρόνια παρουσίας στην τουριστική αγορά, ο όμιλος webhotelier | primalres προσφέρει καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις ταξιδιωτικής τεχνολογίας σε περισσότερα από 17.400 ξενοδοχεία και καταλύματα διαμονής διαφόρων τύπων σε 38 χώρες. Κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους του είδους του στην Ευρώπη.

Το οικοσύστημα προϊόντων του ομίλου περιλαμβάνει τη μηχανή κρατήσεων webhotelier, το primalres channel manager, συστήματα διαχείρισης ξενοδοχείων και καταλυμάτων (PMS) όπως το cloud-based hotelizer, το on-premises hotel works, την cloud-based ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης loggia, το σύστημα διαχείρισης συναλλαγών και πληρωμών roompay, καθώς και ένα δυναμικό Β2Β marketplace direct κρατήσεων με 35.000+ ταξιδιωτικά γραφεία.

Το οικοσύστημα ολοκληρώνεται από μια σειρά διασυνδεδεμένων συστημάτων και εφαρμογών όπως: την πλατφόρμα βελτιστοποίησης του conversion RateParity, το Verity Guest για τη δημιουργία και διαχείριση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πιστότητας με ένα δυναμικό CRM, το Quotelier για την αποτελεσματική διαχείριση των direct requests, το Book a Space για την προώθηση και τις πωλήσεις χώρων συναντήσεων, καθώς και το BEONx ένα από τα κορυφαία συστήματα revenue management σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο όμιλος απασχολεί 140+ εργαζόμενους, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής, συμβάλλοντας καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό ξενοδοχείων και καταλυμάτων καθώς και στη διατήρηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος μέσα σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο online περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: webhotelier.net